Thomas Müller

Bayern München moet titelfeest uitstellen na gelijkspel tegen RB Leipzig

Bayern München is nog niet zeker van het landskampioenschap. De ploeg van trainer Niko Kovac kwam zaterdagmiddag op bezoek bij RB Leipzig niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

De regerend kampioen was bij een overwinning zeker geweest van de zevende titel op rij. Nu zagen de Zuid-Duitsers concurrent Borussia Dortmund, dat met 3-2 won van Fortuna Düsseldorf, tot op twee punten naderen.

In het op papier lastige duel met nummer drie Leipzig maakte Bayern wel de meeste aanspraak op de overwinning. Voor rust waren vooral Robert Lewandowski en Serge Gnabry dicht bij een doelpunt, maar zij kregen de bal niet voorbij doelman Peter Gulacsi.

Doelpunt afgekeurd

Vlak na de pauze dacht Leon Goretzka Bayern op voorsprong te schieten. De VAR oordeelde echter dat Lewandowski in een eerder stadium buitenspel stond. Daarna volgden nog kansen voor Thomas Müller en Gnabry, maar Bayern wist niet meer te scoren. Ook invaller Arjen Robben, die vlak voor tijd het veld inkwam, kon de uitslag niet meer veranderen.

Thomas Delaney viert zijn treffer tegen Fortuna Düsseldorf

Borussia Dortmund had tegelijkertijd nog de nodige moeite met middenmoter Fortuna Düsseldorf. Nadat de thuisploeg een paar minuten voor rust op voorsprong was gekomen door een rake kopbal van Christian Pulisic, kwam Düsseldorf al snel terug tot 1-1.

Thomas Delaney en Mario Götze brachten de stand vervolgens op 3-1. Op dat moment stonden er bij de bezoekers nog maar tien spelers op het veld. Adam Bodzek ontving tien minuten voor tijd een rode kaart voor een forse tackle. In de slotfase bepaalde Dawid Kownacki de eindstand nog op 3-2.