De Pakistaanse stad Gwadar
NOS Nieuws

Gewapende strijders bestormen luxueus hotel in Zuid-Pakistan

Militairen hebben vier strijders gedood die een vijfsterrenhotel in Zuid-Pakistan hadden bestormd. Volgens het leger raakten er geen gasten gewond en konden zij het hotel in de havenstad Gwadar allemaal op tijd verlaten. In het hotel komen vooral buitenlanders.

Bij de aanval op het Pearl Continental Hotel schoten de aanvallers een beveiliger dood. Daarna ontstond een urenlange schotenwisseling met militairen. De wijde omgeving van het hotel werd afgezet, boven het gebouw hingen helikopters.

Gwadar ligt in de provincie Beloetsjistan, de armste en meest onderontwikkelde Pakistaanse provincie.

'Tegen Chinees project'

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door het Beloetsjistan Bevrijdingsleger, dat vecht voor onafhankelijkheid. Volgens de organisatie zijn Chinezen en andere buitenlandse investeerders het doelwit. In Gwadar is een Chinees infrastructuurproject ter waarde van miljarden euro's bezig. De militanten verzetten zich tegen de Chinese invloed.

In november pleegde de organisatie twee bloedige aanslagen. Bij het Chinese consulaat in Karachi werden zeven mensen gedood. Een aanslag bij de grens met Afghanistan kostte 35 mensen het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl