Marten de Roon omhelst trainer Gian Piero Gasperini

Atalanta blijft maar winnen en stijgt naar derde plek

Hans Hateboer en Marten de Roon blijven winnen met Atalanta. Mede dankzij een fraaie assist van De Roon versloeg Atalanta Genoa met 2-1 en daarmee staan de blauwzwarten voorlopig op de derde plaats. Een plek bij de eerste vier in de Serie A levert een ticket op voor de Champions League.

Bij rust was de stand nog 0-0 en daarna bracht trainer Gian Piero Gasperini Musa Barrow in. De Gambiaan scoorde al na 45 seconden in de tweede helft uit een splijtende pass van De Roon. Timothy Castagne verdubbelde even later de voorsprong, na een flitsende aanval. De aansluitingstreffer van Goran Pandev kwam te laat voor Genoa.

Spandoek voor Marten de Roon bij Atalanta: Maar wie is het?

Atalanta boekte zodoende zijn vierde competitiezege op rij en verloor op 23 februari voor het laatst (2-0 bij Torino). De ploeg van De Roon en Hateboer heeft een voorsprong van twee punten op Inter, dat maandag speelt.

AC Milan geeft drie punten toe, Milan won vanavond met 1-0 van Fiorentina. Ook AS Roma doet met nog mee om het Champions League-ticket. De Romeinen ontvangen zondag kampioen Juventus.

Improviseren

De wedstrijd tegen Genoa werd gespeeld in het stadion van Sassuolo in Reggio Emilia, omdat het eigen stadion Atleti Azzurri d'Italia van Atalanta wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw onderkomen. Het nieuwe stadion is pas over twee jaar klaar en tot die tijd is het even improviseren voor Atalanta.