Juul Franssen ANP

Judoka Juul Franssen heeft bij de grandslamwedstrijden in Bakoe brons veroverd in de klasse tot 63 kilogram. In de strijd om de derde plaats was ze met waza-ari te sterk voor Sanne Vermeer.

De 29-jarige Franssen veroverde vorig jaar in dezelfde hal WK-brons. Ze stond een keer eerder tegenover de acht jaar jongere Vermeer, bij de grand prix van Den Haag in 2017. Dat duel had ze gewonnen.

Dit toernooi ging Franssen in de derde ronde onderuit tegen de Duitse Martyna Trajdos (Europees kampioene in 2015, ook in Bakoe). Vermeer verloor in de halve finales van de Japanse Miku Tashiro, die twee keer WK-brons veroverde en één keer, in 2018 in Bakoe, WK-zilver.

De Wit snel klaar, zondag nog vier Nederlanders in actie

In het mannentoernooi kende Frank de Wit een slechte dag. De judoka, die als eerste was geplaatst, bleef in de klasse tot 81 kilogram al in de tweede ronde steken. De Wit, die in 2016 vijfde werd in Bakoe en in 2017 zevende, had een bye in de eerste ronde.

In zijn eerste partij van de dag verloor hij vervolgens van Tato Grigalasjvili. De 19-jarige Georgiër, die onlangs brons won bij een grandprixwedstrijd in eigen land, legde De Wit al na tien seconden in de extra tijd op zijn rug.

Zondag komen Noël van 't End en Jesper Smink (in de klasse tot 90 kilogram), Michael Korrel (-100 kilogram) en Roy Meyer (+100 kilogram) nog in actie in Bakoe.

STER reclame