Kiki Bertens AFP

Kiki Bertens kan zaterdagavond geschiedenis schrijven door als eerste Nederlandse vrouw de vierde plek te bereiken op de WTA-ranking. In de finale van het tennistoernooi van Madrid treft ze Simona Halep. De wedstrijd staat gepland om 18.30 uur, maar dat kan iets uitlopen.

De Giro d'Italia komt natuurlijk ook ruimschoots aan bod. De eerste grote wielerronde van het jaar gaat zaterdag van start met een tijdrit van 8,2 kilometer in Bologna en daar hoopt Tom Dumoulin, de Giro-winnaar van 2017, een gooi te doen naar de roze leiderstrui.

De race tegen de klok begint pas om 16.50 uur, maar wel meteen met de Nederlandse troef, die vanwege de weersverwachting voor een vroege start heeft gekozen. De laatste renner zal rond 20.00 uur finishen.

Uitzendingen zaterdag 11 mei

18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.52 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Intussen hoopt Max Verstappen de juiste afstelling van zijn nieuwe Honda-motor gevonden te hebben tijdens de kwalificatie van de GP van Spanje (vanaf 15.00 uur). Drie jaar geleden was de Limburger in Barcelona met zijn 18 jaar de jongste coureur die ooit een Formule 1-race won.

Deze ontwikkelingen zijn live te volgen via het blog op NOS.nl en de NOS-app, terwijl op NPO Radio 1 flitsen te horen zullen zijn. In het Sportjournaal wordt uiteraard teruggekomen op het optreden van Dumoulin en de anderen die al binnen zijn. Een samenvatting van de tijdrit is te zien in Studio Sport om 22.52 uur op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

NOS

Wel een eredivisieweekeinde, maar nog geen wedstrijden op deze zaterdag. Speelronde 33 is zondag pas aan de orde. De aandacht voor het voetbal zal dan ook beperkt blijven tot voorbeschouwen. Met bijvoorbeeld PSV-doelman Jeroen Zoet, die met zijn club nog volop in de race is voor de landstitel.

Ook de trainers Dick Advocaat (FC Utrecht) en John van den Brom (AZ), die beiden zondag een titelkandidaat treffen, komen aan het woord in het Sportjournaal en de Studio Sport-uitzending van later op de avond.

STER reclame