NOS Nieuws

Wekdienst 11/5: onderzoek in Scheveningse Bosjes en Giro d'Italia van start

Goedemorgen! De politie in Den Haag gaat vanmiddag in de Scheveningse Bosjes mensen ondervragen over een moord van afgelopen zaterdag. De Giro d'Italia gaat van start in Bologna en in Paradiso in Amsterdam is het grootste dragqueen-evenement van Europa.

In Limburg valt nog wat regen, elders is het het droog. In de ochtend trekt de regen weg en vanmiddag zijn er overal perioden met zon. Het wordt 11 tot 15 graden bij een matige noordenwind.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De politie in Den Haag gaat vanmiddag in de Scheveningse Bosjes mensen ondervragen over de moord van afgelopen zaterdag. Een vrouw van 56 die daar haar hond uitliet, werd doodgestoken. Voor deze moord, en voor het doodsteken van twee mensen op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg zit een verdachte vast, de 27-jarige Thijs H.
  • De Giro d'Italia gaat van start in Bologna, met een individuele tijdrit. Tom Dumoulin is de eerste renner die aan de 102de editie van de Giro gaat beginnen. De Giro-winnaar van twee jaar geleden zal al om 16.50 uur worden weggestuurd voor de 8,2 kilometer lange tijdrit.
  • In Paradiso in Amsterdam is het grootste dragqueen-evenement van Europa: Superball 2019. De deelnemers strijden tegen elkaar in drie categorieën: playbacken, dance-off en catwalk.

Wat heb je gemist?

Staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden doet er te lang over om schadeclaims van asbestslachtoffers af te handelen. Dat zegt het Instituut Asbestslachtoffers in interne stukken die de Volkskrant heeft ingezien. De afgelopen tien jaar hebben tientallen oud-werknemers van het staalbedrijf zich gemeld met asbestklachten.

Tata doet er gemiddeld 308 werkdagen over om te reageren op mogelijke aansprakelijkheid. Het gemiddelde bij andere bedrijven is 173 dagen. Tata zegt dat het, als het aansprakelijk is, altijd een vergoeding uitkeert en wel zo snel mogelijk.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden probeert opnieuw inzage te krijgen in de belastingaangiftes van president Trump en enkele van zijn bedrijven. De commissie wil daarmee inzicht krijgen in het zakenimperium van Trump en zijn banden met buitenlandse investeerders.
  • Bij een brand in een appartementencomplex in Hilversum zijn vannacht drie gewonden gevallen. Negentig mensen moesten worden geëvacueerd. Het pand is onbewoonbaar verklaard.
Bewoners, onder wie ouderen, werden opgevangen bij een concertzaal in de buurt
  • Een 28-jarige Duitse die zich jarenlang voordeed als rijke erfgenaam en influencer om hotels, rijke vrienden en banken op te lichten, moet vier tot twaalf jaar naar de cel. Ze is schuldig bevonden aan fraude. Rijk was ze in werkelijkheid helemaal niet: ze was de dochter van een Russische vrachtwagenchauffeur en was blut.

En dan nog even dit:

Amerika-correspondent Arjen van der Horst dacht gisteravond prima weer te hebben voor zijn live-bijdrage in Nieuwsuur, een zogenoemd kruisgesprek. Maar precies op het moment dat hij in de uitzending kwam, begon het te regenen. "We zagen dat er wel wat buien aankwamen, maar die waren nog ver weg. Aan het begin van Nieuwsuur hadden we nog een stralend zonnetje", zegt hij na afloop.

Maar binnen een paar minuten sloeg het weer volledig om. "Na 2 minuten begon het te stortregenen en het ging maar door." En natuurlijk: precies na het gesprek op tv hield de regen op en werd het weer droog.

Ook presentatrice Mariëlle Tweebeeke viel het slechte weer al op:

Correspondent Arjen van der Horst live in de regen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl