Robin van Persie
NOS Voetbal

Van Persie niet mee naar Sittard: afscheid in De Kuip

Robin van Persie neemt komende zondag tegen ADO Den Haag definitief afscheid. De aanvaller gaat komende woensdag niet mee naar Sittard, waar Feyenoord de competitie tegen Fortuna afsluit.

Van Persie neemt zondagmiddag na achttien seizoenen afscheid als profvoetballer. "Hij kan zondag genieten van het moment, een prachtige afsluiting van zijn carrière", zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag.

Aanvankelijk was het thuisduel met ADO Den Haag voor Feyenoord ook de laatste wedstrijd van het seizoen. De KNVB besloot de voorlaatste speelronde echter in z'n geheel te verplaatsen naar woensdag 15 mei, om Ajax zo meer rust te geven in de aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

Van Persie had al laten doorschemeren niet zo'n zin te hebben om in Sittard zijn laatste wedstrijd te moeten spelen. De topschutter aller tijden van Oranje wil in De Kuip afscheid nemen.

Van Persie heeft tal van familieleden, vrienden, collega's en oude bekenden uitgenodigd voor zijn laatste optreden. De aanvaller, die door fysieke problemen heel wat wedstrijden moest missen, heeft er nog één keer alles aan gedaan om fit aan de aftrap te kunnen verschijnen.

"Robin is fit en kan spelen", aldus Van Bronckhorst. "Daar heeft hij zelf ook veel energie in gestopt." Met zestien doelpunten is Van Persie de clubtopscorer van Feyenoord, dat als derde gaat eindigen in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl