Pierre-Emerick Aubameyang velt het vonnis over Valencia met een hattrick
NOS Voetbal

Aubameyang leidt Arsenal naar finale Europa League

Arsenal heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. Na de 3-1 zege op Valencia in Londen werd ook in Spanje gewonnen: 4-2. De Londenaren spelen op 29 mei in Bakoe tegen stadgenoot Chelsea, dat Eintracht Frankfurt van zich wist af te schudden na penalty's.

De thuisploeg straalde nog uit in een goede afloop te geloven en kwam na een reeks kansen al snel op 1-0 middels een intikker van de jarige Kevin Gameiro (32). Diezelfde Fransman stond even later de 2-0 (en een virtuele finaleplaats) in de weg van Rodrigo Moreno, die even later opnieuw een kans kreeg maar rakelings voorlangs schoot.

Arsenal maakte uit zijn eerste kans echter direct gelijk: Pierre-Emerick Aubameyang schoot met buitenkant voet op schitterende wijze binnen.

Alexandre Lacazette was met Pierre-Emerick Aubameyang verantwoordelijk voor de laatste zeven goals voor Arsenal in de Europa League

Kort na rust draaide Alexandre Lacazette knap weg en hij maakte er zelfs 2-1 van voor de Londenaren. De strijd was hiermee wel gestreden, maar het duel bleef leuk.

Gameiro scoorde nog kolderiek met zijn hak en Aubameyang gooide de wedstrijd definitief in het slot met zijn eerste hattrick voor Arsenal. Hij scoorde nog met een intikker en een pegel, beide na een mooie aanval.

Finale

Arsenal kan zich nu opmaken voor de eerste Europese finale sinds 2006. Destijds reikten de Londenaren tot de eindstrijd van de Champions League, waarin Barcelona te sterk was. In 2000 was Arsenal na penalty's tegen Galatasaray verliezend finalist in de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League.

Doelman Petr Cech (37) hoopt in Bakoe zijn carrière waardig af te sluiten, waar trainer Unai Emery voor de vierde keer dit decennium de Europa League kan winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl