Euforie bij Mauricio Pochettino de spelers van Tottenham
NOS Voetbal

Spurs-coach Pochettino: 'Mijn spelers zijn superhelden, het is een wonder'

Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino wees vorig jaar een verleidelijke aanbieding van Real Madrid af. Het is wellicht een van zijn beste beslissingen uit zijn loopbaan geweest, want op 1 juni speelt hij met de Spurs de finale van de Champions League.

"Het is moeilijk onder woorden te brengen wat ik nu voel. Dit is een van de belangrijkste avonden uit mijn leven", zei de Argentijn woensdagavond na het in blessuretijd gewonnen gevecht met Ajax (3-2) in de halve finales.

Pochettino stortte na het laatste fluitsignaal ter aarde in de Johan Cruijff Arena. "Mijn spelers zijn superhelden. Het is bijna een wonder dat we in de finale staan, omdat niemand aan het begin van het seizoen in ons geloofde."

Euforische Pochettino: 'Mijn spelers zijn nu superhelden'

Net als Pochettino kon Lucas Moura, die met een hattrick de grote held van Spurs werd, het ook amper bevatten. "Dit is het mooiste moment uit mijn loopbaan, absoluut", jubelde de Braziliaan.

"Onze intensiteit was in de tweede helft geweldig. Toen ik in de blessuretijd de bal voor mijn voeten kreeg, dacht ik alleen maar: ik moet schieten. Het was een onbeschrijflijk gevoel toen de bal erin vloog,"

Matchwinner Moura: 'Dit is het mooiste moment uit mijn loopbaan'

Moura kreeg in de mixed-zone, de plek voor de media om de voetballers na de wedstrijd te kunnen spreken, van een Zuid-Amerikaanse journalist zijn beslissende doelpunt tegen Ajax te zien, voorzien van emotioneel commentaar.

De voetballer hield het vervolgens niet droog, zo bleek uit de onderstaande beelden.

Toby Alderweireld was net als zijn ploeggenoten in extase, maar stond ook stil bij het sportieve leed van de spelers van zijn voormalige club. "Ik was heel blij, maar ik heb heel veel respect voor Ajax."

Volgens Alderweireld was in de wedstrijd één doelpunt voldoende om Ajax aan het twijfelen te brengen. "In de rust zeiden we: blijf erin geloven. We hebben één doelpunt nodig, dan raken zij een beetje in paniek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl