De spelers van Ajax liggen uitgeteld op het veld na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur ANP

De sport van donderdag bij de NOS

time icon

Het is de dag na de avond waarop Ajax op dramatische wijze de finale in de Champions League aan zich voorbij zag gaan. In de slotfase van het duel met Tottenham Hotspur maakten de Engelsen de winnende treffer (2-3) en daardoor ging de Europese droom van de Amsterdammers in rook op.

We blikken uitgebreid terug op de wedstrijd van gisteravond in de uitzendingen van het Lunchjournaal (NPO 1, 13.10 uur) en het Sportjournaal (NPO 1, 18.45 uur).

Giro gaat bijna beginnen

Daarnaast kijken we vooruit naar de Giro d'Italia, die zaterdag van start gaat in Bologna. In het Sportjournaal aandacht voor de persconferentie van Team Sunweb, waar Tom Dumoulin vooruitblikt op zijn Ronde van Italiƫ.

In Langs de Lijn En Omstreken is oud-renner Tom Stamsnijder te gast om zijn licht te laten schijnen over de kansen voor Dumoulin.

Tom Dumoulin kust in 2017 de trofee waarom gestreden wordt in de Giro d'Italia EPA

In de Champions League zijn de finalisten nu bekend, in de Europa League worden vanavond nog de returns in de halve finales afgewerkt. Valencia hoopt in eigen huis tegen Arsenal een 3-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd goed te maken en in Londen ontmoeten Chelsea en Eintracht Frankfurt elkaar na het 1-1 gelijkspel van vorige week.

Beide wedstrijden beginnen om 21.00 uur en zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Ook bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de halve finales.

Uitzendingen donderdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.00 uur Liveblog Europa League NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER Reclame