Niet alleen Amsterdamse Ajax-fans waren aan het begin van de avond al in de stad te vinden. Fans vanuit heel Nederland, en zelfs andere landen, zijn naar de hoofdstad gereisd om de wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur te volgen.

Ajax-fan Mark (22) stond vanmiddag al te springen. Voor hem kon deze dag twee kanten op. "Of ik kijk de wedstrijd in het stadion, of ik verkoop mijn kaartje, dacht ik."

Op Viagogo bemachtigde hij deze week nog een kaartje voor de wedstrijd. "Ze stonden er voor 600 euro op, dat vond ik te duur." Na een paar dagen stond het bedrag op 400. "Goedkoper wordt het niet dacht ik, dus die heb ik gekocht." Vandaag liep hij door de stad en kwam hij een fan van Tottenham tegen die een kaartje zocht. "How much?", werd Mark gevraagd. "Ik zei maar wat, ik dacht, ik zet gewoon in op 1000 euro. Oké, zei hij."

Mark en Tottenham-fan NOS/Jikke Westerink

Met 1000 euro contant op zak vertrouwde Mark het toch niet helemaal. "Ik ben naar de bank gelopen en gevraagd of het geld wel echt was, en ja hoor. Duizend euro voor mij."

Winst zit er wel in, denkt hij. "Sowieso 2-0, Ziyech en Van de Beek, gok ik." En dan kan ik naar Madrid hè, van mijn 1000 euro, dat reisje heb ik nu mooi verdiend."

Louis en Farah zingen hun longen uit hun lijf voor de Amsterdamse club NOS/Jikke Westerink

Farah van 5 en haar broer Louis van 7 schreeuwden het hardst van het hele Leidseplein. "Ajax", "Ajax", "Ajax", wisselden ze elkaar af. Papa is niet echt een voetballiefhebber maar kijkt de wedstrijd wel op de bank. "Papa kijkt alleen wie er gaat winnen", vertelde Louis.

"Ja, dan hoop ik toch ook wel op Ajax. Het zou fantastisch zijn als ze de finale van de Champions League halen." De kinderen moesten snel door. "We moeten eerst nog snel een frikandel halen", zei Farah. "Dat had papa beloofd."

Helemaal uit Israël om de wedstrijd te bekijken NOS/Jikke Westerink

Twee jongens staarden naar hoe Ajax-fans op het Rembrandtplein de boel bij elkaar schreeuwden. Ze zongen niet mee. "We're from Israël", vertelde de één. De twee zijn speciaal voor de wedstrijd naar Amsterdam gekomen. Via een website kochten ze kaartjes voor in het stadion. Ze hadden er heel wat voor over: "I paid 1500 euros."

Maar het is het waard, Ajax is al jaren hun favoriete club. "Ajax is de Joodse club uit Nederland. We zijn naar een café geweest hier in Amsterdam en daar hingen 3 vlaggen uit Israël. That's so nice!"

Vlnr: Joey, Jan, Jesse en Liona NOS/Jikke Westerink

Vanochtend vroeg om 10.30 uur vertrok deze familie naar Amsterdam. Allemaal uit de omgeving van Den Bosch om de wedstrijd ergens in de hoofdstad te kijken. "We zijn al op het Rembrandtplein geweest, op De Dam en nu hier op het Leidseplein een plekje zoeken", zei Jan. Hij is 51 en al zijn hele leven Ajax-fan.

Samen met zijn zoon, nichtje en haar vriendje is hij sinds 13.00 uur in de stad om sfeer te proeven. Joey denkt verlenging, de rest verwacht na 90 minuten al winst. "Liverpool winnen ze dan ook", zegt Liona.

Ook Robert verwacht winst. "Ik heb het nog nooit fout voorspeld, ook gisteren dacht ik dat Liverpool zou winnen." Met Angela is hij rond 15.30 uur vertrokken uit Maurik. "Eerst nog een hapje eten en dan op naar het stadion".

Aan de andere kant, Ajax heeft wel thuisvoordeel.

Patrick

Wie daar ook zullen zitten, zijn vader Patrick en zoon Daan (13) uit Uitgeest. Ze hebben al twee jaar een seizoenkaart dus ook vanavond zijn ze er bij. Of ze gaan winnen? Ze hopen het. "Als ik dan gisteren die wedstrijd zie die Liverpool gespeeld heeft", zegt Patrick twijfelend. "Aan de andere kant, Ajax heeft wel thuisvoordeel."

Daan is een stuk optimistischer. Van de Beek en Tadic schoppen Ajax naar een 2-0 winst, denkt hij.

STER reclame