Bij de invallen in Oberhausen werden ook agenten van een speciale commando-eenheid ingezet, hier op archiefbeeld
NOS NieuwsAangepast

Arrestaties in Oberhausen in onderzoek naar IS-donateurs

In Oberhausen zijn acht Duitsers opgepakt die vermoedelijk geld hebben ingezameld voor terreurorganisatie Islamitische Staat. Het gaat om vier mannen en vier vrouwen met een Bosnische achtergrond, die merendeels familie van elkaar zijn. Ze zijn tussen 19 en 59 jaar oud.

De politie viel vanmorgen vroeg zeven woningen binnen in de stad. De acht verdachten die daar werden aangetroffen, verzetten zich niet tegen hun arrestatie. Over hoeveel geld de verdachten mogelijk zouden hebben ingezameld en hoe ze dit geld vervolgens aan IS zouden hebben gedoneerd is niets bekendgemaakt.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Herbert Reul, benadrukte dat het Duitse beleid verder gaat dan het in de gaten van mensen die aanslagen plannen en willen plegen. "We letten ook op mensen die terroristische organisaties steunen met geld en logistiek."

De woningen zijn de hele ochtend doorzocht. De verdachten zijn naar een politiebureau in Essen gebracht, waar ze zijn verhoord. Inmiddels zijn allen weer op vrije voeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl