De familie van het meisje deelde een foto van haar op Facebook Privéfoto

De Belgische autoriteiten hebben foto's verspreid van een belangrijke getuige in de zaak van een vermiste 23-jarige studente. Zij werd zaterdagavond voor het laatst gezien.

De politie is een moordonderzoek begonnen en zoekt een man met een rugzak. Er zijn inmiddels al ongeveer 200 tips binnengekomen, meldt VTM Nieuws.

De vermiste Julie van Espen verdween zaterdagavond toen ze vanuit het plaatsje Schilde naar vriendinnen in Antwerpen fietste. De politie zoekt nog steeds langs de route die zij vermoedelijk heeft afgelegd.

Bij een zoekactie bij een kanaal in het noorden van de stad zijn gisteren volgens Belgische media haar mobiele telefoon, identiteitskaart en bebloede kleren gevonden. Op die plek zou haar smartphone voor het laatst een signaal hebben opgevangen.

Bekijk hier foto's van de getuige die wordt gezocht:

De getuige naar wie de politie in Antwerpen op zoek is Politie Antwerpen

Van Espen studeert aan de Universiteit van Antwerpen. "Met een bang hart wachten ook wij op meer nieuws", schrijft de onderwijsinstelling op zijn website. De studenten van de universiteit leven erg mee, zegt een woordvoerder.

Familie en vrienden van Van Espen maken zich grote zorgen en hebben door heel Antwerpen posters en flyers verspreid. Berichten op sociale media over de vermissing zijn inmiddels duizenden keren gedeeld.

STER reclame