Getty Images
NOS Sport

Oranje-honkballer Bogaerts zegt nee tegen Trump na grandslamhomerun

Een maand nadat Xander Bogaerts met zijn nieuwe megacontract bij Boston Red Sox de best verdienende sporter van het Koninkrijk der Nederlanden is geworden, heeft hij in de Major League Baseball voor de vijfde keer in zijn loopbaan een grandslamhomerun geslagen.

Dat deed de Arubaan zondagnacht in de achtste inning van het duel bij Chicago White Sox en daarmee leidde hij zijn ploeg naar een 9-2 overwinning. Bogaerts sloeg de bal met alle drie de honken bezet over de omheining.

Bogaerts niet naar Witte Huis

Na de wedstrijd deed Bogaerts opnieuw van zich spreken door te melden dat hij donderdag niet naar het Witte Huis gaat, waar zijn ploeg door president Donald Trump geëerd wordt voor het winnen van de World Series afgelopen jaar.

"Ik ga niet. Meer wil ik er niet over zeggen", zei de Oranje-international daarover.

Een aantal andere spelers en coach Alex Cora gaan ook niet. Cora uit protest tegen de uitlatingen van Trump rond orkaan Maria in zijn geboorteland Puerto Rico. De Amerikaanse president ontkende dat er duizenden doden waren gevallen bij die natuurramp.

De afgelopen jaren meed bijna de helft van de uitgenodigde sportteams - zoals Super Bowl-winnaar Philadelphia Eagles - het Witte Huis uit onvrede over Trump en zijn beleid. NBA-kampioen Golden State Warriors was ook kritisch op Trump en werd bij voorbaat al niet eens uitgenodigd.

Bogaerts raakt eindelijk in vorm met de Red Sox, want de start van het seizoen is met zeventien overwinningen tegenover achttien nederlagen niet al te best geweest.

Zaterdag hadden de Red Sox ook al met grote cijfers gewonnen, waarbij in de derde slagbeurt zelfs negen punten werden gemaakt. "Het is niet zo dat we dat elke partij wel even doen, maar aanvallend zijn we tot veel in staat", weet Bogaerts nu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl