De Sukhoi Superjet 100 vloog in brand bij een noodlanding
NOS NieuwsAangepast

41 doden bij vliegtuigbrand op luchthaven Moskou

Bij een vliegtuigbrand op de Sjeremetjevo-luchthaven in Moskou zijn 41 mensen om het leven gekomen. Het Aeroflot-toestel vloog in brand bij een noodlanding. Volgens de Russische autoriteiten hebben 37 van de 78 inzittenden het ongeluk overleefd.

Het vliegtuig, een Sukhoi Superjet 100, was onderweg van Moskou naar Moermansk toen het een half uur na het opstijgen in problemen kwam. De piloot keerde om en vroeg toestemming om een noodlanding te maken. Daarbij vloog de achterkant in brand.

Op videobeelden is te zien hoe een groot deel van het Aeroflot-vliegtuig bij de landing in brand staat. Dikke rookwolken komen van het toestel af.

Doden bij brand in Russisch vliegtuig

Na de landing is het toestel direct ontruimd. Dat gebeurde met de noodglijbanen die werden uitgevouwen op de landingsbaan.

Het vuur is inmiddels geblust. Een groot deel van het staartgedeelte van het toestel is volledig verwoest.

Technische problemen

Onduidelijk is wat er precies is misgegaan bij het toestel. Luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft een korte verklaring uitgegeven, waarin wordt gesproken van "technische problemen". De Russische president Poetin heeft een onderzoek gelast.

Volgens persbureau Tass was de betreffende toestel een relatief nieuw vliegtuig. Het zou pas vorig jaar in gebruik zijn genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl