Atalanta-verdediger Hans Hateboer in duel met Adam Marusic van Lazio

Champions League nadert voor Atalanta na zege bij Lazio

Atalanta is weer een stapje dichter bij een ticket voor de Champions League van volgend seizoen gekomen. De nummer vier van de Serie A, met onder meer Marten de Roon en Hans Hateboer in de gelederen, handhaafde zich op die belangrijke positie door bij Lazio, een van de belagers, met 3-1 te winnen.

Daar zag het aanvankelijk helemaal niet naar uit. Al na drie minuten legde Felipe Caicedo de bal panklaar voor Marco Parolo die via de verre paal de thuisploeg op voorsprong zette. Tien minuten later voorkwam doelman Pierluigi Gollini met een knappe redding dat Ciro Immobile de marge op twee bracht.

Gretig

Halverwege de eerste helft slaagde Atalanta erin langszij te komen. Een schot van Remo Freuler belandde bij toeval voor de voeten van ploeggenoot Duvan Zapata, die eerder al een kans om zeep had geholpen, maar nu de hoek voor het uitkiezen had: 1-1.

Na rust profiteerden de gasten gretig van een misser van Lazio-verdediger Wallace, die de bal in de voeten van Alejandro Gomez schoof. De Argentijn had zelf kunnen uithalen, maar legde de bal terug en bood Timothy Castagne de gelegenheid de buitenkans te benutten.

Berat Djimsiti kopt Atalanta in de regen naar een 3-1 voorsprong

Een kwartier voor tijd stelde Berat Djimsiti koppend na een hoekschop de drie punten veilig voor Atalanta, dat op 15 mei weer tegenover Lazio staat in de bekerfinale.

AS Roma levert in

Door de overwinning heeft Atalanta drie punten voorsprong genomen op AS Roma, de nummer vijf van de ranglijst. De Romeinen ontsnapten later op de dag aan een nederlaag bij Genoa, hoewel het ook met de volle buit huiswaarts had kunnen keren.

AS Roma kwam in de 82ste minuut op voorsprong dankzij een knappe volley van Stephan El Shaarawy. Bij het ingaan van de extra tijd kopte Cristian Gabriel Romero uit een hoekschop de 1-1 in de touwen.

Een flinke tegenvaller voor Roma, dat in de 95ste minuut ook nog eens een strafschop tegen kreeg na een onbeholpen overtreding van Roma-keeper Antonio Mirante op Antonio Sanabria. Het slachtoffer nam zelf plaats achter de bal, maar bood met zijn zwakke inzet de zondaar de gelegenheid zijn fout goed te maken.

AS Roma-doelman Antonio Mirante gaat in de fout tegen Genoa

Bij AS Roma mochten Justin Kluivert (71ste minuut) en Rick Karsdorp (89ste minuut) na rust invallen.

Voor het eerst

Als Atalanta, dat ook maar één punt achter Internazionale staat, zich plaatst voor de Champions League, zou dat voor het eerst in de clubhistorie zijn. Er zijn in de Serie A na dit weekeinden nog drie speelronden te gaan.

Onderin viel het doek voor Frosinone, dat na de 2-2 tegen Sassuolo geen kans meer maakt op handhaving op het hoogste niveau in Italië. Eerder al was de degradatie van Chievo een feit.