Bram Weers van SCHC
NOS Sport

Hockeyers HGC zetten grote stap richting play-offs

In navolging van Bloemendaal en Kampong kunnen de hockeymannen van HGC zich voorzichtig opmaken voor de play-offs. De ploeg won in de voorlaatste speelronde met 5-3 bij SCHC en zag drie van de vier concurrenten om de laatste twee play-offtickets punten verspelen.

Oranje-Rood speelde thuis met 4-4 gelijk tegen concurrent Rotterdam en moet nu Amsterdam naast zich dulden op de vierde plaats. Die ploeg won met 4-1 bij Tilburg. Oranje-Rood en Amsterdam moeten allebei drie punten goedmaken op HGC én een beter doelsaldo afleveren.

Bloemendaal nieuwe koploper na winst op Den Bosch

Den Bosch ging met 2-1 onderuit bij Bloemendaal. De thuisploeg kwam daardoor op doelsaldo aan kop van de hoofdklasse, omdat Kampong thuis verrassend met 2-1 verloor van Almere.

Bloemendaal nieuwe koploper na winst op Den Bosch

Niet alleen in de top van de hoofdklasse is het spannend, ook onderin. SCHC kan degradatie niet meer afwenden na de nederlaag tegen HGC, maar het is nog altijd niet duidelijk welke twee ploegen de nacompetitie in gaan.

Die strijd gaat tussen Almere, Klein Zwitserland en Tilburg. Alleen Tilburg kwam vandaag niet tot winnen. De nummer negen is veilig en de nummers tien en elf moeten de play-offs in.

Stand Hoofdklasse

Bloemendaal 21-48
Kampong 21-48
HGC 21-40
Amsterdam 21-37
Oranje-Rood 21-37
Den Bosch 21-36
Rotterdam 21-34
Pinoké 21-21
Almere 21-15
Klein Zwitserland 21-13
Tilburg 21-13
SCHC 21-9

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl