Regio15

In een bioscoop in het centrum van Den Haag zijn twee mensen gearresteerd. Volgens getuigen maakten ze "een dreigende indruk" in een van de bioscoopzalen.

In de zaal draaide de film Hotel Mumbai, over de aanslag op een hotel in Mumbai in 2008. Kort voor het einde stonden vier mannen op. Ze verspreidden zich over de zaal en gingen op verschillende plekken zitten, zegt een politiewoordvoerder.

Sommige bezoekers schrokken daarvan, verlieten de zaal en belden de politie. "Ik kan me heel goed voorstellen dat dit een situatie is die bezoekers wel heel erg gek vinden."

Agenten vielen de zaal binnen en hielden de vier mannen staande. Twee van hen konden zich niet identificeren. Zij werden meegenomen en zaten 's avonds nog vast op het bureau om uit te leggen waarom ze waren opgestaan.

Er hing enige tijd een politiehelikopter boven de Pathé-bioscoop aan het Spui en de omgeving werd afgezet met rood-witte linten. Er was veel politie ter plaatse en de bioscoopzaal werd ontruimd. Later gingen veel bezoekers terug om de film af te kijken.

Arrestatie bioscoop Den Haag

STER reclame