Iker Casillas
NOS Voetbal

Dokter over Casillas: 'Situatie is stabiel en hij maakt alweer grapjes'

Daags na de hartaanval van keeper Iker Casillas heeft clubdokter Nélson Puga van FC Porto een update gegeven over zijn medische toestand. "Het gaat goed met hem, de situatie is stabiel. Hij wordt omringd door zijn familie en maakt alweer grapjes."

Casillas (37) werd woensdagochtend op het trainingsveld getroffen door een hartaanval, waarna hij in het ziekenhuis werd geopereerd. 's Avonds liet de keeper via Twitter al weten dat het relatief goed met hem ging. "Het was een grote schrik, maar alles is onder controle", aldus Casillas.

Over het vervolg van het herstel van Casillas is volgens Puga nog weinig te zeggen. "Dat is van veel factoren afhankelijk. Het ligt eraan welke medicatie Casillas gebruikt en hoe hij daarop reageert. Niet alleen in rust, maar ook tijdens inspanningen die bij een bestaan als topsporter horen."

"Pas als we die factoren in alle rust hebben meegenomen, kunnen we een beslissing nemen over het vervolg van zijn carrière."

De teen van Casillas

Casillas is met 167 interlands recordinternational van Spanje. Hij kwam zestien seizoenen uit voor Real Madrid, waarmee hij drie keer de Champions League won. Met de nationale ploeg veroverde Casillas twee keer de Europese titel (2008, 2012) en werd hij één keer wereldkampioen (2010).

In de finale in Johannesburg sprintte Arjen Robben na een dik uur richting Casillas. De doelman dook, vanuit Robbens perspectief, naar rechts, het schot ging naar links, maar de kleine teen van de Spaanse doelman voorkwam een doelpunt.

2010: de kleine teen van Casillas

Casillas stond vrijdag de hele wedstrijd onder de lat in het competitieduel met Rio Ave (2-2). Afgelopen maand verlengde hij zijn contract met één seizoen en een optie voor nog een jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl