NOS Voetbal

Van Nistelrooij ook komende twee jaar bij jeugd PSV: 'Kijken waar plafond ligt'

Van Nistelrooij langer door bij PSV onder 19: 'Het is genieten'

Goede voetballers die later mislukken als coach. Daar zijn talloze voorbeelden van. Ruud van Nistelrooij, 70-voudig international en voormalig topspits van Manchester United en Real Madrid, hoopt de komende jaren te bewijzen dat hij niet tot dat rijtje behoort.

De 42-jarige Van Nistelrooij staat dit seizoen bij PSV onder 19 voor het eerst op eigen benen als hoofdcoach en heeft ook de komende twee jaar de leiding over de grootste talenten van de Eindhovense club. "Het is vooral genieten, dus dan gaan we er maar mee door."

Geen haast

In 2016 slaagde Van Nistelrooij samen met Mark van Bommel voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Allebei kwamen ze al vrij snel te werken bij hun oude werkgever in Eindhoven.

Van Nistelrooij als spitsentrainer en later ook als assistent van Phillip Cocu. Van Bommel kreeg eerst de leiding over PSV onder 19 na werd na één succesvol seizoen doorgeschoven naar de hoofdmacht.

Is zo'n traject voor de bijna één jaar oudere Van Nistelrooij ook weggelegd? De oud-spits lijkt iets minder haast te hebben dan zijn collega. "Komend seizoen en het seizoen erna ga ik door bij onder 19."

"Als speler van Den Bosch had ik het doel om stap voor stap te kijken waar mijn plafond zou liggen. Dat idee is nu hetzelfde: kijken waar het schip strandt."

Augustus 2018: Ruud van Nistelrooy en Dirk Kuyt bij de Supercup Onder 19 jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl