AFP
NOS Nieuws

Ticketprijs Ajax-Tottenham door het dak

Op internet is een levendige handel ontstaan in kaartjes voor de tweede halvefinalewedstrijd in de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur, volgende week woensdag.

Op sociale media en websites als Marktplaats bieden mensen hun kaartjes veelal aan voor een paar honderd euro of vragen ze anderen te bieden. Potentiële kopers bieden prijzen die al snel rond de 400 euro liggen.

Op andere verkoopwebsites liggen de prijzen veel hoger. Bij Stubhub.nl is het goedkoopste kaartje op dit moment 850 euro. Een andere site, Viagogo.nl, biedt ze iets goedkoper aan (693 euro), maar ook daar lopen de prijzen snel op richting de 1000 euro. Er zijn uitschieters waarbij een prijs van 3500 euro voor één kaartje wordt gevraagd.

"Wij slaan er iedere keer weer steil van achterover als we dit soort prijzen zien", zegt Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax. "Er zullen altijd mensen zijn die over de rug van anderen geld willen verdienen. Ook 22 jaar geleden (toen Ajax voor het laatst zo ver in het toernooi kwam, red.) zagen we dit soort prijzen. Het is wat de gek ervoor geeft", aldus Nagtzaam.

Ajax waarschuwt

Het doorverkopen van tickets is verboden. Ajax waarschuwt op zijn website voor de hoge prijzen en laat weten dat illegale kaartjes actief worden opgespoord en ongeldig worden verklaard.

Als de Amsterdamse club doordringt tot de finale van de Champions League, worden er weer heel andere prijzen genoemd voor een kaartje. Het duurste ticket voor de finale op 1 juni in Madrid ligt op ruim 19.000 euro.

Voor die prijs krijg je dan wel een tegoedbon voor eten en drinken aan de bar.

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl