NOS Nieuws

Tassen maaltijdbezorgers moeten politie helpen bij vermissingen

Bezorgers van maaltijddienst Deliveroo rijden vanaf vandaag in vier grote steden rond met een vermissingsposter op hun tas. Op zo'n poster staat de beeltenis van een langdurig vermiste persoon.

Door de Deliveroo-campagne Ride to Find hoopt de politie waardevolle tips te krijgen over vijf langdurig vermiste personen. In het buitenland zijn gelijksoortige campagnes een succes gebleken. Zo werden in het Verenigd Koninkrijk drie personen gevonden. In januari liep in België een campagne die vermiste kinderen onder de aandacht bracht.

Zo'n honderd bezorgers hebben een maand lang een poster op hun bezorgtas. Zij rijden rond in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen. De posters worden ook via sociale media gedeeld, om de gezichten van de vermisten ook landelijk bekend te maken.

"Alle aandacht die er voor vermisten is, helpt", zegt Neeltje Wagenaar van het Landelijk Bureau Vermiste Personen. "Al is het maar als troost die familie kan putten uit het zoekwerk van de politie. Het ergste voor achterblijvers is niet weten waar hun dierbare is."

Zeker als vermissingen lang duren, zitten achterblijvers in constante onwetendheid en onzekerheid, zegt Wagenaar. "We hopen dat deze actie informatie oplevert die uiteindelijk tot duidelijkheid over een of meer vermisten leidt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl