Sergio Agüero en Bernardo Silva

Manchester City dichter bij titel na benauwde zege op Burnley

Manchester City blijft de beste papieren houden om de Engelse landstitel in de wacht te slepen. De ploeg van coach Pep Guardiola boekte zondag een benauwde 1-0 zege bij Burnley en kwam daarmee één punt boven Liverpool in de Premier League. Beide teams hebben nu evenveel wedstrijden gespeeld.

Burnley metselde een stevige muur en City had vooral voor rust moeite om daar gaten in te slaan. Na rust lukte dat een stuk beter, maar Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling wisten de kansen niet te benutten. Ook werd City een strafschop onthouden na hands van Ashley Barnes.

Sergio Agüero wanhopig na een gemiste kans

Na een uur scoorden de bezoekers alsnog, al moest er wel doellijntechnologie aan te pas komen om te zien of de bal de lijn gepasseerd was. Agüero kreeg de bal met wat geluk mee en schoot op doel, waarna Matthew Lowton nog probeerde een goal te voorkomen. De Burnley-verdediger schoot de bal echter achter de lijn weg.

Voor Agüero was het zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Voor het vijfde seizoen op rij heeft de 31-jarige Argentijnse spits nu twintig of meer doelpunten gemaakt. Sinds zijn overgang naar Manchester in 2011 maakte hij achtereenvolgens 23, 12, 17, 26, 24, 20 en 21 doelpunten per seizoen.

Sergio Agüero zet City op voorsprong

Even later moest de arbiter opnieuw de doellijntechnologie raadplegen toen een inzet van City-invaller Gabriel Jesus door Ben Mee uit de doelmond werd geweerd. Dat bleek geen goal, zodat het in Burnley bij die ene treffer van Agüero bleef. Het was moeizaam en niet fraai wat City liet zien, maar de drie punten gingen wel mee terug naar Manchester.

De 30ste competitiezege in 36 wedstrijden bracht City op 92 punten, één meer dan Liverpool. Bij winst in de laatste twee speelrondes tegen Leicester City (thuis) en Brighton & Hove Albion (uit) prolongeert City de landstitel.