Franck Kessie (l) en Armando Izzo (r)
NOS VoetbalAangepast

Milan lijdt dure nederlaag, Mertens evenaart Maradona

AC Milan heeft in de strijd om het vierde Champions League-ticket in de Serie A dure punten verspeeld. Vier dagen na de uitschakeling door Lazio in de halve finales van de Coppa Italia ging de ploeg van coach Gennaro Gattuso met 2-0 onderuit bij Torino.

Andrea Belotti en Alex Berenguer scoorden in de tweede helft voor de thuisclub. Milan-aanvoerder Alessio Romagnoli kreeg in de 81ste minuut de rode kaart vanwege commentaar op de arbitrage. Milan blijft door de nederlaag steken op de zevende plaats. Bij winst had Milan vierde gestaan.

De verschillen zijn klein in de strijd om de vierde plaats. Lazio, dat zondag met 2-1 won bij Sampdoria, staat achtste met 55 punten, Atalanta, Torino en Milan hebben op plek vijf, zes en zeven alle drie 56 punten en Roma staat vierde met 58 punten. Atalanta speelt maandagavond thuis tegen Udinese en neemt bij winst de vierde plaats over.

Napoli steviger op tweede plaats

Dries Mertens mag zich wat betreft doelpunten voor Napoli de gelijke noemen van Diego Maradona. De 31-jarige Belg scoorde zondag één keer tegen Frosinone en kwam daarmee op 81 goals voor Napoli in de Serie A. Hij staat nu naast Maradona derde op de clubtopscorerslijst aller tijden.

Dries Mertens viert zijn goal tegen Frosinone

Alleen Antonio Vojak (102 doelpunten van 1929 tot 1935) en Marek Hamsík (100 goals van 2007 tot 2019) maakten in de Serie A meer goals voor Napoli. Maradona was van 1984 tot 1991 actief voor de Zuid-Italianen. In 1987 en 1990 leidde de Argentijn Napoli naar de enige landstitels in de clubhistorie.

Mertens is bezig aan zijn zesde seizoen in Napels. Hij maakte dit seizoen 13 goals. Het seizoen 2016/2017 was zijn beste met 28 goals.

Maradona in dienst van Napoli

Mertens schoot Napoli tegen Frosinone in de 19de minuut uit een vrije trap op 1-0. Voormalig Ajacied Amin Younes maakte op aangeven van een andere oud-speler van Ajax, Arek Milik, de 2-0. Het was de derde goal in acht competitiewedstrijden voor Younes.

Door de zege verstevigde Napoli zijn tweede plaats in de Serie A met nu 70 punten uit 34 wedstrijden, 18 punten minder dan kampioen Juventus en 8 meer dan nummer drie Internazionale, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Juventus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl