NOS Sport

Handballers Volendam en Quintus winnen nationale beker

Handballers Volendam winnen beker na thriller tegen Lions

De handballers van Kras/Volendam zijn voor de negende keer winnaar geworden van de beker. In een thriller werd OCI-Lions na verlengingen geklopt: 31-30.

Van 2006 tot 2014 won Volendam acht van de negen bekerfinales, maar daarna was Lions drie keer de beste. De Limburgse ploeg was in Almere aanvankelijk ook beter en ging met 16-11 de rust in.

Spanning

Het gat werd na de pauze binnen luttele minuten gedicht en daarna was de spanning te snijden. In de extra tijd kwam Volendam voor het eerst op voorsprong (28-27). Uitblinker Robin Jansen bracht Volendam met z'n achtste treffer op 31-30.

Keeper Gerrie Eijlers werd vijf seconden voor tijd de grote held: hij keerde een strafworp met zijn voet.

Bij de vrouwen ging de beker naar Quintus. In een aantrekkelijke finale was de ploeg met 27-24 te sterk voor Cabooter/Venlo.

Quintus won in 1979 de eerste beker en veroverde die ook in 2006, 2007 en 2008. De formatie uit het Westlandse Kwintsheul overrompelde zondagmiddag het onervaren Venlo, dat voor het eerst een bekerfinale speelde, en liep al snel naar 5-1 uit.

Venlo gaf zich echter niet zomaar gewonnen, knokte voor wat het waard was, kwam vlak voor tijd zelfs langszij (23-23), maar Quintus had toch het laatste woord.

Handbalsters Quintus winnen beker voor vierde keer

Daisy Hage was topscorer met maar liefst veertien doelpunten. Ook keepster Esther de Vos blonk uit bij Quintus, dat naast vier bekers ook twee titels won, in 2006 en 2007.

Om 16.00 uur staat zondagmiddag ook in Almere de bekerfinale bij de mannen op het programma, tussen OCI-Lions en Kras/Volendam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl