ANP

Goedemorgen, Spanje kiest vandaag een nieuw parlement en in België wordt de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik verreden.

Ook vandaag blijft het weer nog erg veranderlijk met veel bewolking en enkele buien, maar het waait een stuk minder hard. In de loop van de dag blijft het vaker droog en in de avond klaart het geleidelijk op. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot oost. Met opnieuw slechts 13 graden in de middag is het nog steeds fris voor de tijd van het jaar.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Spanje gaat voor de derde keer in vier jaar tijd naar de stembus. Er zijn vervroegde verkiezingen na de val van de regering-Sánchez.
  • En er is geen eredivisievoetbal, maar er zijn wel andere sportwedstrijden. Vanmiddag wordt om 14.10 uur de Grand Prix van Azerbeidzjan gereden. Max Verstappen begint vanaf de vierde plek op het stratencircuit van Bakoe. De race is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de app.
  • Ook wordt de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik vandaag verreden. Tom Dumoulin doet mee, maar Julian Alaphilippe wordt als grote favoriet gezien.

Wat heb je gemist?

Bij een aanslag op een synagoge in Californië is één vrouw om het leven gekomen en zijn drie mensen gewond geraakt, onder wie een meisje en de rabbijn. Er is een 19-jarige verdachte opgepakt. Volgens de autoriteiten handelde hij uit haat.

De dader opende het vuur met een automatisch geweer in een gebedshuis iets ten noorden van San Diego. De aanval kwam op de laatste dag van het joodse Paasfeest. In de synagoge waren ongeveer honderd mensen bijeen.

De verdachte kon kort na de aanslag worden opgepakt nadat hij zelf de politie had gebeld. Het wapen had hij bij de arrestatie nog bij zich, maar hij gaf zich zonder problemen over.

Ander nieuws uit de nacht:

Eerste Nederlandse toeristen uit Sri Lanka landen op Schiphol

En dan nog even dit:

Honderden liters spaghettisaus die in België zijn verkocht voor een goed doel zijn mogelijk besmet met de E. coli-bacterie. Kopers wordt gevraagd de saus weg te gooien. "Dit wil je niet meemaken bij je eetfestijn."

De saus was gemaakt om geld in te zamelen voor de actie Kom op tegen Kanker. 420 literpakken met zelfgemaakte tomatengehaktsaus werden voor een tientje per stuk verkocht aan ongeveer 220 afnemers. Na afloop kwam het bericht binnen dat supermarktketen Colruyt het gebruikte vlees terugroept.

Bij een interne controle bleek dat enkele vleesproducten van Colruyt mogelijk zijn blootgesteld aan de bacterie die diarree, braken en koorts kan veroorzaken.

Publiek domein

Een fijne dag!

STER reclame