Naby Keita (m) viert zijn goal met Sadio Mané (r) en Mohamed Salah (l)

Liverpool legt druk weer bij Manchester City in Engelse titelstrijd

Liverpool is door een overtuigende 5-0 zege op Huddersfield Town terug aan kop van de Premier League. Het was de zevende competitiezege op rij voor de Reds. Om de eerste titel sinds 1990 te halen, blijft het echter wachten op puntenverlies van rivaal Manchester City, dat een wedstrijd minder speelde.

Deze week maakte Southampton-spits Shane Long na 7 seconden de snelste treffer in de Premier League. Zo snel was Naby Keïta niet, maar zijn goal na 15 seconden was wél goed voor een clubrecord. Sadio Mané (kopbal) en en Mohamed Salah (fraai lobje) beslisten het duel voor rust.

Weer de nul voor Alisson

In de tweede helft nam Liverpool gas terug met het oog op de kraker tegen FC Barcelona in de halve finales van de Champions League op woensdag. Huddersfield, met Terence Kongolo in de basis, kreeg na rust een handvol kansen. Ex-FC Groningen-speler Juninho Bacuna wist doelman Alisson te kloppen, maar stond buitenspel.

Naby Keita schiet de openingsgoal binnen

De goalie kreeg zo zijn 20ste clean sheet. In de Premier League slaagden eerder alleen Peter Schmeichel (20, 1994/1995) Petr Cech (24, 2004/2005), Edwin van der Sar (21, 2008/2009), Pepe Reina (20, 2005/2006, 2008/2009) er ook in in één seizoen minimaal twintig keer de nul te houden.

Nog een keer Mané en Salah

Mané maakte er met zijn 20ste goal van het seizoen nog 4-0 van en Salah tikte zijn 21ste doelpunt van het seizoen binnen. Op de topscorerslijst zijn zij de nummers één en twee. Alex Oxlade-Chamberlain maakte als invaller na een jaar en twee dagen afwezigheid vanwege het herstel van een zware knieblessure zijn rentree.

Door de zege kwam Liverpool op 91 punten met nog twee wedstrijden spelen. De Reds hebben het binnenslepen van het kampioenschap niet in eigen hand. City heeft 89 punten, maar heeft nog drie wedstrijden voor de boeg. City won zijn laatste elf wedstrijden op rij.