Almere viert de 1-0 van Damon Mirani
NOS Voetbal

Almere City verovert vierde periodetitel in eerste divisie

Almere City FC heeft zich verzekerd van de vierde periodetitel dankzij een 2-1 thuisoverwinning op Jong PSV.

Almere, dat na zes zeges op rij maandag verloor in Dordrecht, had de pech dat PSV aantrad met spelers uit het eerste, zoals Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren.

Na de 1-0 van Damon Mirani (kopbal uit een corner) scoorde Gakpo ook op aangeven van Ihattaren. James Efmorfidis schoot een kwartier voor tijd de bal met links in de verre hoek.

Damon Mirani zet Almere op voorsprong

Kampioen FC Twente kreeg een pak slaag in Nijmegen. Vooraf had trainer Marino Pusic toegegeven dat de selectie de titel goed gevierd had. Dat was te zien. NEC won met liefst 4-0. De treffer van Ferdy Druijf na een dribbel (3-0) was de mooiste. Het was zijn 27ste treffer van het seizoen.

FC Den Bosch won met 2-0 bij Roda JC dankzij twee doelpunten in de blessuretijd. Met die zege hebben de Brabanders nog kans op de derde of vierde plaats, waarmee je een ronde overslaat in de play-offs om promotie.

Interessante strijd voor plekken drie en vier

Den Bosch heeft in die strijd concurrentie van nummer drie Go Ahead Eagles, dat met 1-4 hard onderuit ging tegen RKC Waalwijk. Ook Almere City loert nog op die derde of vierde plaats.

Met nog één speelronde te gaan (op Jong Ajax en FC Twente na; zij spelen nog één inhaalwedstrijd) zijn bijna alle ploegen voor de play-offs bekend. RKC en MVV moeten volgende week nog uitmaken welke club net als Sparta, Go Ahead Eagles, Almere City, FC Den Bosch, TOP Oss, NEC en SC Cambuur gaat strijden om promotie.

Stand bovenin eerste divisie

1. FC Twente 36-76 +30
2. Sparta Rotterdam 37-69 +32
3. Go Ahead Eagles 37-63 +8
4. Almere City 37-62 +5
5. Jong PSV 37-60 +16
6. FC Den Bosch 37-60 +13
7. TOP Oss 37-59 +4

Jong FC Utrecht-speler Mitchell Van Rooijen viel ook nog op. In het thuisduel met Helmond Sport (1-1) maakte hij op schitterende wijze de gelijkmaker. Hij scoorde met een zogenaamde scorpionkick. De Colombiaanse doelman René Higuita deed dat in 1995 op Wembley, maar hij deed dat kunststukje om een doelpunt te voorkomen.

Uitslagen eerste divisie

Telstar FC Volendam 1-1
Roda JC Kerkrade FC Den Bosch 0-2
NEC FC Twente 4-0
Go Ahead Eagles RKC Waalwijk 1-4
FC Eindhoven Jong AZ 0-1
Sparta Rotterdam Jong Ajax 2-2
TOP Oss FC Dordrecht 1-0
Almere City FC Jong PSV 2-1
Jong FC Utrecht Helmond Sport 1-1
SC Cambuur MVV Maastricht 4-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl