Neymar
NOS Voetbal

Neymar krijgt zware straf van UEFA: drie wedstrijden toekijken

De Europese voetbalbond UEFA heeft Paris Saint-Germain-aanvaller Neymar voor drie wedstrijden geschorst. De bond straft de Braziliaanse sterspeler vanwege forse kritiek op de arbitrage na de wedstrijd tegen Manchester United (1-3 verlies) in de Champions League.

Neymar deed in de achtste finales van de Champions League niet mee vanwege een blessure en zag op de tribune hoe zijn ploeg een 2-0 uitzege uit handen gaf in de thuiswedstrijd. Het tweede duel werd beslist met een strafschop in de blessuretijd.

Nadat een schot van Diogo Dalot via de arm van de opspringende Presnel Kimpembe was afgeketst, kreeg arbiter Damir Skomina een seintje van de VAR. De scheidsrechter besloot na het bekijken van de beelden om een strafschop te geven. Marcus Rashford haalde de trekker over: 1-3.

Neymar, die op de tribune in woede uitbarstte, uitte zijn onvrede op Instagram. "Vier gasten die geen enkel verstand hebben van voetbal zitten voor een televisie een beslissing te nemen op basis van een herhaling in slow motion. Het is geen strafschop. Waar moet hij zijn hand laten als hij met zijn rug naar de bal toe staat? Rot op!"

Die opmerkingen komen Neymar dus duur te staan. Hij mist volgend seizoen de eerste drie Champions League-wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl