De auto van George Russell wordt door de pitsstraat gereden Getty Images

De eerste vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan is afgebroken nog voor hij goed en wel begonnen was. Williams-coureur George Russell raakte tijdens zijn sessie een putdeksel waarbij zijn auto flink beschadigd raakte aan de onderkant.

Nadat de takelwagen die de bolide van Russell terug zou brengen naar de pitsstraat tegen een brug was gebotst waardoor olie begon te lekken op de Williams, werd besloten de eerste vrije training af te blazen opdat het circuit eerst schoongemaakt en geïnspecteerd kan worden.

Op dat moment hadden alleen Charles Leclerc en Sebastian Vettel een tijd neergezet. Max Verstappen was alleen nog de baan op geweest voor een zogeheten installatieronde, een ronde die dient om eerst alle systemen van de auto te testen.

De tweede vrije training ging later wel door. Russell ging daarbij niet van start. Zijn auto kon niet op tijd gerepareerd worden. "Het had erger kunnen zijn", vertelde teambaas Claire Williams.

"George is in orde, dat is het belangrijkste. Maar de vloer is verwoest en het chassis is gebroken. Ik kan nog niet zeggen wat het gaat kosten, maar we denken aan honderdduizenden. We krabbelen net weer op nadat we niet op tijd hebben kunnen testen aan het begin van het seizoen."

"We gaan hier nog wel even over praten met de FIA. Hier kun je je niet op voorbereiden, er moet iets gebeuren."

Uitslag eerste vrije training GP Azerbeidzjan

STER reclame