De auto van George Russell wordt door de pitsstraat gereden Getty Images

Eerste vrije training Bakoe snel ten einde na geblunder op de baan

time icon

De eerste vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan is afgebroken nog voor hij goed en wel begonnen was. Williams-coureur George Russell raakte tijdens zijn sessie een putdeksel waarbij zijn auto flink beschadigd raakte aan de onderkant.

Nadat de takelwagen die de bolide van Russell terug zou brengen naar de pitsstraat tegen een brug was gebotst waardoor olie begon te lekken op de Williams, werd besloten de eerste vrije training af te blazen opdat het circuit eerst schoongemaakt en geïnspecteerd kan worden.

Op dat moment hadden alleen Charles Leclerc en Sebastian Vettel een tijd neergezet. Max Verstappen was alleen nog de baan op geweest voor een zogeheten installatieronde, een ronde die dient om eerst alle systemen van de auto te testen.

Formula 1
@F1
RED FLAG: The session is halted after George Russell encounters trouble with a drain cover and is forced to a standstill Track repairs underway in Baku 👀 #AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1
2 maanden geleden

De tweede vrije training ging later wel door. Russell ging daarbij niet van start. Zijn auto kon niet op tijd gerepareerd worden. "Het had erger kunnen zijn", vertelde teambaas Claire Williams.

"George is in orde, dat is het belangrijkste. Maar de vloer is verwoest en het chassis is gebroken. Ik kan nog niet zeggen wat het gaat kosten, maar we denken aan honderdduizenden. We krabbelen net weer op nadat we niet op tijd hebben kunnen testen aan het begin van het seizoen."

"We gaan hier nog wel even over praten met de FIA. Hier kun je je niet op voorbereiden, er moet iets gebeuren."

Sky Sports F1
@SkySportsF1
"This has done a huge amount of damage through no fault of our own and this is a lot of work and a lot of money to recover these costs." Claire Williams provides an update as drain damage dramas wreck George Russell's Friday at #AzerbaijanGP https://t.co/G5p8CLfXX3
2 maanden geleden
Uitslag eerste vrije training GP Azerbeidzjan

STER Reclame