ANP/NOS

Wekdienst 24/4: Armeense genocide herdacht en debat over huwelijksdwang

time icon

Goedemorgen! De Armeense genocide wordt herdacht in Assen door Turkse, Armeense en Koerdische Nederlanders. En we horen meer over de aanhoudende droogte.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

Wekdienst van woensdag 24 april

Op veel plaatsen is er eerst zon. Geleidelijk ontstaan meer wolken en vooral vanavond kunnen er een paar stevige buien vallen, mogelijk met onweer en windstoten. Het wordt 21 tot 25 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Assen is de herdenking van de Armeense genocide, nu 104 jaar geleden. Voor het eerst leggen Nederlandse jongeren van Armeense, Turkse en Koerdische afkomst gezamenlijk een krans bij het monument.
  • De Tweede Kamer debatteert over huwelijksdwang. Een aantal partijen wil mannen die vrouwen tot een huwelijk dwingen harder aanpakken.
  • En vandaag horen we hoe het zit met de aanhoudende droogte. Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen komen naar verwachting met een nieuwe droogtemonitor over de watertekorten.

Wat heb je gemist?

Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is opgelopen tot 359, heeft de Sri Lankaanse politie gemeld. Ook zijn afgelopen nacht nog achttien verdachten gearresteerd. Het totaal aantal aanhoudingen in verband met de aanslagen komt daarmee op 58.

Premier Ranil Wickremesinghe zei gisteren dat er nog steeds jacht werd gemaakt op verdachten met explosieven. De premier heeft ook gezegd dat er aanwijzingen zijn dat de daders banden hadden met terreurgroep IS, dat de verantwoordelijkheid voor de aanslagen heeft opgeëist.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De spelers van FC Twente zijn gisteren tijdens hun huldiging in Enschede toegezongen door duizenden supporters. De club werd eergisteren kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en keert volgend seizoen terug in de eredivisie. Reden voor een feestje dus. En dat klonk zo:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Enschede huldigt kampioen FC Twente
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fijne dag!

STER Reclame