Sloetski: 'Erg moeilijk tegen een van beste teams in de wereld'

Waar Vitesse PSV zestien dagen geleden nog in grote problemen bracht in Arnhem (3-3), had de ploeg dinsdag tegen Ajax in Amsterdam maar weinig in te brengen (4-2). De ene titelkandidaat is de andere niet, zo vinden Vitesse-trainer Leonid Sloetski en Vitesse-doelman Remko Pasveer.

"Ajax is absoluut sterker", zei ex-PSV'er Pasveer na de wedstrijd. "Ze laten het echt duidelijk zien. Als ze kampioen worden, is dat verdiend. Ik gun het PSV, maar als ik reëel en eerlijk ben, is Ajax de sterkste van de competitie."

Pasveer: 'Gun het PSV, maar Ajax de sterkste'

"Het was een moeilijke wedstrijd", aldus Sloetski. "Maar wel heel leerzaam, een echte test. Ajax heeft een van de beste teams van de wereld. Wat mij betreft het beste Ajax sinds 1995. PSV is ook goed, maar om eerlijk te zijn, heeft Ajax een geweldig team."

Sloetski's collega Erik ten Hag had ook een sterk Ajax gezien. "In grote delen van de wedstrijd hebben we kwaliteit geleverd", aldus de coach van de Amsterdammers. "We hebben uitstekend gespeeld."

Ten Hag tevreden: 'Uitstekende wedstrijd'

Alleen over het laatste half uur, toen Ten Hag Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech had vervangen door Rasmus Kristensen en David Neres, was de trainer niet tevreden. Vitesse scoorde in dat laatste half uur twee keer. "Het viel niet goed achterin", aldus Ten Hag. "Door een bepaalde lichtzinnigheid had de wedstrijd nog kunnen kantelen."

De wedstrijd kantelde uiteindelijk echter niet en Ajax pakte drie punten. "Nog een weekje", keek aanvoerder Matthijs de Ligt alvast vooruit op het duel met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League op 30 april. "Ben extra blij dat we gewonnen hebben. Nu kunnen we ons rustig voorbereiden."

STER reclame