Hoofdrolspelers Luis Suárez en Carles Aleñá

In het roze gestoken FC Barcelona kan Spaanse titel bijna aanraken

FC Barcelona komt steeds dichter bij titelprolongatie. Op bezoek bij Deportivo Alavés maakte de in het roze gestoken ploeg (het derde shirt van de Catalanen) van trainer Ernesto Valverde na rust het verschil: 0-2.

Valverde voerde vier wijzigingen door ten opzichte van het duel met Real Sociedad (2-1 winst) van afgelopen zaterdag. Zo begon Lionel Messi op de bank.

In de eerste helft kreeg met name Luis Suárez kansen op de openingstreffer. De Uruguayaan kon Alaves-doelman Fernando Pacheco echter niet passeren.

Luis Suárez schiet de toegekende penalty binnen

Pacheco moest zich tien minuten na de pauze wel gewonnen geven. Een aanval vanaf rechts werd afgerond door Carles Aleñá, na een slim overstapje van Suárez.

Even later lag de bal op de stip na een handsbal van Tomás Pina. Suárez schoot nu wel met scherp. Messi viel kort daarna in.

Alavés, dat de achtste plek bezet in de competitie, kon geen vuist meer maken. Ook de ingevallen ex-Feyenoorder John Guidetti speelde een bijrolletje.

Als Atlético Madrid woensdag thuis verliest van Valencia is de titelstrijd met nog vier duels te gaan beslist.