Christian Eriksen viert zijn treffer Pro shots

Late treffer Eriksen redt Tottenham bij rentree Janssen

tijd van publicatie

Tottenham Hotspur heeft afstand genomen van Chelsea in de strijd om plek drie in de Premier League. In het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium werd dankzij een late treffer van Christian Eriksen met 1-0 gewonnen van laagvlieger Brighton & Hove Albion.

Het stug spelende Brighton hield het, zonder de geblesseerde Davy Pröpper maar met Jürgen Locadia, lang vol tegen Tottenham, al kreeg de tegen degradatie vechtende club geen kansen.

Naarmate de tijd begon te dringen voerde Tottenham de druk op. Vincent Janssen mocht tien minuten voor tijd zelfs nog invallen om wat te forceren. Voor de 17-voudig international waren het zijn eerste minuten in het shirt van de Londenaren dit seizoen. Elf maanden geleden kwam Janssen voor het laatst in actie, toen als huurling bij het Turkse Fenerbahce.

Vincent Janssen (r) samen met trainer Mauricio Pochettino Pro shots

Twee minuten voor tijd schoot oud-Ajacied Eriksen vanaf twintig meter hard raak. Brighton was daarna niet bij machte om een slotoffensief te forceren. Zodoende heeft Tottenham nog altijd geen tegendoelpunt gehad in het nieuwe stadion. De Londenaren nemen het volgende week in de halve finales van de Champions League thuis op tegen Ajax.

Brighton, dat maar drie punten boven de streep staat, heeft nu zes wedstrijden niet gescoord. Tottenham bezet de derde plaats met drie punten voorsprong op Chelsea. Arsenal kan de aartsrivaal woensdag nog naderen tot op één punt.

Snelste Premier League-goal ooit

Southampton kende woensdag een uitstekende start op bezoek bij Watford. Binnen acht seconden lag de bal al in het net, een record in de Premier League.

De goal kwam op naam van Shane Long die de bal direct vanaf de aftrap onderschepte en uiteindelijk knap over doelman Ben Foster heen stiftte. In de daaropvolgende 89 minuten werd er niet gescoord, totdat Andre Gray op aangeven van Darryl Janmaat in de slotfase de gelijkmaker binnenschoot.

STER reclame