Yussuf Poulsen

RB Leipzig na zege op HSV voor het eerst in finale Duitse beker

RB Leipzig heeft voor het eerst in zijn nog jonge bestaan de eindstrijd van de DFB-Pokal bereikt. De in 2009 uit de grond gestampte club zegevierde met 3-1 bij Hamburger SV, met Rick van Drongelen als basisspeler.

Leipzig nam binnen het kwartier de leiding in het Volksparkstadion. Yussuf Poulsen kopte een corner van Marcel Halstenberg achter HSV-doelman Julian Pollersbeck.

Twee keer paal

De Deense spits trof enkele minuten later de paal. De rebound van Timo Werner viel vervolgens via Pollersbeck voor de voeten van Marcel Sabitzer, die van dichtbij óók de paal op zijn weg vond.

HSV trok nog in de eerste helft de stand gelijk, na een fraaie goal van Bakery Jatta. De in 2015 uit Gambia gevluchte aanvaller snoepte de bal af van Kevin Kampl en verschalkte doelman Peter Gulacsi met een lob.

Vreugde na de 1-3 van Emil Forsberg

Na rust maakte Leipzig het verschil. Vasilije Janjicic (eigen doelpunt) en Emil Forsberg zorgden voor een 1-3 stand. Forsberg raakte pal voor zijn treffer nog de lat.

HSV, dat in een hevig gevecht is verwikkeld om promotie naar de Bundesliga, kon daarna geen vuist meer maken en gaf zich gewonnen.

De finale van de Duitse beker wordt zaterdag 25 mei in Berlijn gespeeld. De tegenstander van RB Leipzig komt uit de strijd tussen Werder Bremen en Bayern München. Dat duel staat woensdag op het programma.