Suzanne Struik in het shirt van PKC Pro Shots

Ze speelde zestien seizoenen in het eerste van PKC, werd drie keer landskampioen en driemaal verkozen tot speelster van het jaar. Na dit seizoen vindt korfbalster Suzanne Struik het genoeg geweest; ze zwaait af.

"Ik word dit jaar 32 en weet maar al te goed dat er meer dingen in het leven zijn dan korfballen alleen", licht Struik, anderhalve week geleden verliezend finalist van de Korfbal League, toe op de website van haar club. "Het vooruitzicht om meer tijd te kunnen besteden aan deze dingen, daar kijk ik enorm naar uit."

Struik debuteerde in 2005 als 16-jarige in het eerste van de Papendrechtse club, waarmee ze direct dat jaar de landstitel veroverde. Met 734 goals is ze de topscorer bij de dames in de Korfbal League. Met PKC won ze ook nog drie keer de Europa Cup.

Recordinternational

Struik stopte na het gewonnen EK van afgelopen oktober als international van Oranje. Met 69 interlands is zij de recordinternational bij de vrouwen. Met het Nederlands team won Struik drie WK's, drie EK's en driemaal de World Games.

Recordinternational Struik stopt bij Oranje: ik word oud

STER reclame