Sem Steijn heeft VVV vlak voor tijd op 2-2 gezet
NOS Voetbal

Steijn (17) laat VVV en vader Maurice vlak voor tijd juichen in Heerenveen

sc Heerenveen leek dinsdagavond voor het eerst in vijf duels weer eens te gaan winnen in de eredivisie, maar een minuut voor tijd kwam VVV-Venlo toch langszij: 2-2. Aan die uitslag hebben beide ploegen niets.

Om nog een theoretische kans te houden op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal hadden Heerenveen en VVV, de nummer tien en elf van de eredivisie, moeten winnen. Nu is hun seizoen zo goed als voorbij.

Alleen Vlap kan Friese kansen benutten

Michel Vlap zette de Friezen op 1-0 na een knappe voorzet van Yuki Kobayashi. Ben Rienstra was vervolgens dicht bij de 2-0, maar raakte de paal en VVV-doelman Lars Unnerstall keerde kort daarna knap een inzet van Sam Lammers.

  • Pro Shots
    Michel Vlap juicht na de 1-0 van Heerenveen
  • Pro Shots
    Jay-Roy Grot zet VVV uit het niets op 1-1
  • Pro Shots
    Sem en Maurice Steijn vieren feest na de late 2-2

Jay-Roy Grot maakte er na rust na een mooie dieptepass van Tino-Sven Susic 1-1 van. Vlap leek met een rake kopbal een kwartier voor tijd Heerenveen de verdiende zege te bezorgen, maar invaller Sem Steijn verstoorde het Friese feestje in de slotfase met een intikker.

Vader en zoon Steijn glunderen na afloop

Steijn is de zoon van Maurice Steijn, zijn trainer bij VVV. "Hij zal wel blij zijn. Mijn opdracht was ook scoren", glunderde de middenvelder na afloop, met zijn vader naast hem. "Geweldig moment, het is extra mooi als je zoon de gelijkmaker maakt", aldus Steijn senior.

Met zijn treffer werd Sem Steijn (17 jaar en 162 dagen) bovendien de jongste doelpuntenmaker voor VVV-Venlo in de eredivisie.

In november ging NOS-presentator Rivkah op het Veld in het kader van de rubriek 'In de voetsporen' in Venlo op bezoek bij vader en zoon Steijn.

In de voetsporen: Maurice en Sem Steijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl