Fabian Serrarens

De Graafschap houdt hoop levend na zege op concurrent FC Emmen

De Graafschap heeft het gat met concurrent FC Emmen verkleind tot drie punten. De kelderkraker eindigde in een 1-0 zege voor de Doetinchemmers.

FC Emmen zou bij winst zeker zijn van handhaving in de eredivisie, terwijl De Graafschap, voor aanvang van het duel de nummer voorlaatst, bij verlies de nacompetitie sowieso niet meer zou kunnen ontlopen.

De thuisploeg kwam cijfermatig gezien als beste uit de startblokken, al kreeg het bij de 1-0, na ruim tien minuten, wel hulp van Kjell Scherpen. De Emmen-doelman verwerkte een terugspeelbal verkeerd en zag Fabian Serrarens profiteren.

"We hebben meer kansen bij elkaar gespeeld, maar het was een heel dure fout van Kjell waardoor we verliezen", verzuchtte Emmen-coach Dick Lukkien na afloop.

Na de openingstreffer van De Graafschap zorgde Emmen voor meer dreiging en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Kansjes waren er voor Luciano Slagveer en Glenn Bijl. Michael de Leeuw verprutste echter de grootste kans en stuitte op keeper Nigel Bertrams.

De Graafschap herpakte zich nog wel tegen het einde van de eerste helft en was via Youssef El Jebli en Jordy Tutuarima dreigend.

Kansenregen

Na rust was Emmen sterker en tien minuten na de pauze kreeg Jafar Arias een enorme mogelijkheid, maar opnieuw Bertrams stond een Drentse goal in de weg. In de slotfase excelleerde de doelman weer door een inzet van Glenn Bijl te keren en schoot invaller Sven Braken net naast zijn doel.

"Ik ben wel tien jaar ouder geworden in de laatste minuten", reageerde De Graafschap-trainer Henk de Jong na afloop. "We hebben op karakter gewonnen, en met geluk."

De Jong: 'Ik ben wel tien jaar ouder geworden'

De Graafschap verkleinde zo het gat met de concurrent én de veilige vijftiende plek naar drie punten. De 'Superboeren' spelen nog tegen Vitesse en Ajax. Emmen treft Willem II en FC Groningen.

De nummers zestien en zeventien spelen play-offs om promotie/degradatie.