In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Marktkooplieden balen van zooi na kampioensfeest FC Twente

Dozen vol wijnflessen, bierblikken en prullenbakken vol kots: de ochtend na het kampioensfeest van FC Twente was het Van Heekplein in Enschede nog een grote chaos. Tot onvrede van marktmanager Willem Snel.

De markt op het plein is elke dinsdag, vanochtend begon die tussen de rotzooi. "Het is één grote plakkerige bende. Dit is geen chic einde van het kampioensfeest", zegt hij tegen RTV Oost.

Zo gingen de Twente-fans gisteren los:

FC Twente-fans uit hun dak na kampioensduel: 'Het is hier één groot feest'

Terwijl de veegwagens rond zevenen druk zijn om de rotzooi op te ruimen, pakt ook marktmanager Snel een bezem. Toen hij vanochtend om 06.15 uur op het plein kwam, schrok hij.

Met de gemeente Enschede was namelijk afgesproken dat om 06.00 uur het terrein schoon zou zijn. Maar de schoonmakers begonnen gisteravond later dan gepland, omdat het feest langer duurde dan afgesproken. "Daarbij hadden we de pech dat het waaide", vertelt een gemeentewoordvoerder, "dus de wind blies alles weer terug het plein op."

Bij stadion de Grolsch Veste is intussen de opbouw van het podium in volle gang. Vanavond vanaf 18.00 uur wordt FC Twente daar gehuldigd.

Opbouw podium voor huldiging FC Twente bij Grolsch Veste

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl