ANP/NOS

Wekdienst 23/4: uitspraak tegen bedreigster Baudet en huldiging Twente

tijd van publicatie

Goedemorgen! De rechter doet uitspraak in de zaak tegen de 21-jarige vrouw die tijdens een demonstratie opruiende teksten over Thierry Baudet scandeerde. En bij het eigen stadion in Enschede wordt FC Twente gehuldigd.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

Wekdienst van dinsdag 23 april

Na het zonnige paasweekend schijnt ook vandaag de zon weer uitbundig. Met 21 tot 24 graden is het opnieuw warm. Vanaf morgen kans op stevige regen- of onweersbuien.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In maart zong een 21-jarige vrouw een bedreigende tekst over Forum voor Democratie-leider Baudet. Vandaag hoort ze wat de rechter daarvan vindt.
  • De rechtbank in Utrecht doet uitspraak in de zaak rond de 54-jarige tantramasseur Nico D. Hij zou in Rhenen seks hebben gehad met zeker zes vrouwen. Hij zegt zelf dat de seks deel van hun behandeling was.
  • Bij de Grolsch Veste in Enschede wordt de kampioensploeg van FC Twente gehuldigd. Na één jaar keert de ploeg terug naar de Eredivisie. Fans van de club vierden gisteren al uitbundig feest:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

FC Twente-fans uit hun dak na kampioensduel: 'Het is hier één groot feest'

Wat heb je gemist?

In Sri Lanka is vannacht de noodtoestand ingegaan. Die geeft het leger en politiediensten meer ruimte om mensen op te pakken en vast te houden. Het is voor het eerst dat de noodtoestand geldt sinds tien jaar geleden de burgeroorlog in het land eindigde. Twee dagen na de aanslagen, die op Eerste Paasdag meer dan 300 levens en 500 gewonden eisten, is er vandaag een dag van nationale rouw.

Ander nieuws uit de nacht:

Poetin en Kim AFP

En dan nog even dit:

Als het lampje van de benzinemeter gaat branden, slaat bij veel mensen de paniek toe. Want hoe ver kan je dan eigenlijk nog rijden? Een Britse site heeft het onderzocht en de resultaten van de 96 populairste auto's op een rijtje gezet. De bevindingen kun je hier vinden. Wel moet je het aantal mijlen nog even zelf omrekenen naar kilometers (x 1,6). De kans is trouwens groot dat er nog meer brandstof in zit dan je denkt.

En als je echt zeker wil zijn dat je niet stil komt te staan, kan je natuurlijk ook al voordat het lampje gaat branden tanken.

Fijne dag!

STER Reclame