Wout Weghorst (voorgrond) in een kopduel met Lucas Torro AFP

Op CL-voetbal jagend Eintracht Frankfurt verspeelt zege bij Wolfsburg

tijd van publicatie

Eintracht Frankfurt dacht in de strijd om Champions League-voetbal een lastige klip te omzeilen. Bij VfL Wolfsburg kwam het dankzij Jonathan de Guzman op een 1-0 voorsprong, maar in de slotfase kwam toch de verdiende 1-1 nog op het scorebord.

De Frankfurters, die zich afgelopen week ten koste van Benfica plaatsten voor de halve finales van de Europa League, hebben niettemin de vierde plaats in de Bundesliga iets steviger in handen gekregen.

Het duel begon overigens met enkele minuten vertraging. Eerst moest met man en macht vele tientallen balletjes van het veld verwijderd worden. Die hadden fans binnen de lijnen gegooid om hun ongenoegen te uiten over een wedstrijd op de maandagavond.

Voor het duel met Eintracht Frankfurt moeten bij Wolfsburg tientallen balletjes verwijderd worden van het veld AFP

De actieve Wout Weghorst was voor rust twee keer dicht bij een doelpunt voor Wolfsburg. Al na tien minuten had hij de 1-0 op zijn schoen, maar de Japanner Makoto Hasebe kon voor de gasten op de lijn redding brengen. Een klein halfuur later wist doelman Kevin Trapp een hand te krijgen achter een knap schot uit de draai van de voormalige AZ-spits.

Tussendoor liet Yannick Gerhardt een vrije kopkans onbenut. Aan de andere kant zag Gonçalo Paciência kort voor de pauze een kopbal van dichtbij gekeerd worden door Pavao Pervan, de vervanger van de geblesseerde eerste doelman Koen Casteels.

Lat en paal

In de tweede helft was Wolfsburg opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een kopbal van Robin Knoche trof echter de onderkant van de lat en de prachtige volley van Maximilian Arnold vanaf een meter of twintig had meer verdiend dan een stuiter tegen de paal.

Twintig minuten voor tijd mocht Jonathan de Guzman zijn opwachting maken bij Eintracht en dat bleef niet onopgemerkt. Na een afgeweerd schot van ploeggenoot Filip Kostic kwam de bal voor zijn voeten terecht, waarna de oud-Feyenoorder beheerst afrondde: 0-1.

Jonathan de Guzman is blij met zijn treffer voor Eintracht AFP

In de negentigste minuut kwam de thuisploeg verdiend langszij. Na goed doorzetten op de rechterflank van invaller Felix Klaus had de mee naar voren gekomen centrumverdediger John Brooks de 1-1 voor het intikken.

Door de remise is Eintracht op een voorsprong van twee punten gekomen op Borussia Mönchengladbach, de nummer vijf van de ranglijst die zaterdag had verloren van RB Leipzig. Wolfsburg, dat knokt voor een plekje in de Europa League, bleef steken op de negende plaats, al kwam het wel naast Werder Bremen en bedraagt het gat naar een 'Europese plek' slechts vier punten.

Er zijn in de Bundesliga nog vier speelronden te gaan.

STER Reclame