Champions League lonkt voor Atalanta na zege bij Napoli Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Atalanta Bergamo mag nog altijd blijven dromen van deelname aan de Champions League. Door een 2-1 zege bij Napoli komt de ploeg in punten gelijk met nummer vier AC Milan, dat nog boven Atalanta staat vanwege het onderlinge resultaat. Een plek bij de eerste vier geeft aan het einde van het seizoen rechtstreekse toegang tot het miljoenenbal.

Napoli was in de stromende regen lang de betere ploeg en kwam op voorsprong via Dries Mertens. De energieke Belg werkte een voorzet van Kévin Malcuit achter het standbeen langs in het doel.

Na rust kwam Atalanta goed weg toen een stiftje van Arek Milik op de doellijn kon worden weggewerkt. Duván Zapata, ooit niet goed genoeg voor Napoli, werkte op aangeven van Hans Hateboer de 1-1 binnen.

Daarna gaf de Colombiaanse spits zelf de assist op de 2-1 van Mario Pasalic. Omdat vooral Milik onfortuinlijk was, bleef het daarbij.

Uitzege

Een uitzege in het Stadio San Paolo van Napoli is dit seizoen uitzonderlijk. Naast Atalanta wisten alleen kampioen Juventus en Arsenal (in de Europa League) de drie punten mee naar huis te nemen.

STER reclame