Fed Cup-tennissters degraderen na verlies tegen Japan

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fed Cup-tennissters degraderen na nederlaag Schoofs
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse Fed Cup-tennissters zijn gedegradeerd uit wereldgroep II, het een-na-hoogste niveau. De ploeg van coach Paul Haarhuis verloor ook de derde wedstrijd tegen Japan en kwam daardoor op een onoverbrugbare 3-0 achterstand.

Zaterdag hadden Richèl Hogenkamp en Bibiane Schoofs beiden al een kansloze nederlaag geleden. Schoofs had een dag later in Osaka ook niets in te brengen tegen Misaki Doi: 3-6, 2-6.

Haarhuis: 'Weinig te zoeken in wereldgroep II'

Fed Cup-coach Paul Haarhuis gaat in op de degradatie van de Nederlandse tennissters uit wereldgroep II en de afwezigheid van Kiki Bertens.

De vierde enkelpartij werd niet meer gespeeld. Lesley Kerkhove en Schuurs verloren daarna ook in het dubbelspel. Dat ze een set wonnen van het duo Shuko Aoyama en Eri Hozumi was nauwelijks een pleister op de wonde: 6-3, 3-6, 10-6.

Geen Bertens en Rus

Captain Haarhuis kon in Osaka geen beroep doen op Kiki Bertens en Arantxa Rus. De beste speelsters van Nederland vonden een trip naar Japan midden in het gravelseizoen niet in hun schema passen. Bij Japan ontbrak Naomi Osaka, de nummer één van de wereld.

STER Reclame