Mirco Pruyser
NOS Sport

Ook hockeyers Amsterdam onderuit bij EHL in Eindhoven

Nadat eerder al Oranje-Rood en Kampong waren gesneuveld in de Euro Hockey League, zijn ook de mannen van Amsterdam uitgeschakeld bij het toernooi in Eindhoven. In de kwartfinale tegen het Duitse Rot-Weiss Köln vochten de hoofdstedelingen knap terug tot 2-2, maar daarna ging het alsnog mis in de shoot-outs.

Door de eliminatie van Amsterdam staat er voor het eerst sinds de invoering van de Euro Hockey League in 2007 geen Nederlandse club in de halve finales. Sterker, deze editie wordt de eerste zonder Nederlandse finalist.

Kiezelharde backhand

Rot-Weiss, dat vrijdag met 3-2 te sterk was geweest voor Kampong, kwam na rust op 2-0 via treffers van Johannes Grosse, na een fraaie strafcornervariant, en Christopher Rühr, na een prachtige combinatie met Marco Miltkau door het centrum.

Shoot-outs worden Amsterdam fataal in EHL

Amsterdam gaf zich niet gewonnen en kwam in de laatste tien minuten via een kiezelharde backhand van Mirco Pruyser en een intikker van Valentin Verga langszij. Na een mooie pass van Pruyser kon Rik van Kan alleen op doelman Victor Aly af gaan, maar hij treuzelde net iets te lang.

In de noodzakelijk geworden shoot-outs - allesbehalve een uitzondering op de kwartfinaledag in Eindhoven - faalden beide ploegen in hun serie van vijf ieder één keer. Daarna had Pruyser de winnende op zijn stick, maar hij miste. Uiteindelijk werd een misser van Tom Hiebendaal Amsterdam fataal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl