Odile van Aanholt en Marieke Jongens
NOS Sport

Wereldbekergoud zeilsters Van Aanholt en Jongens in 49erFX

De zeilsters Odile van Aanholt en Marieke Jongens hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Genua goud gewonnen in de 49erFX. Daarmee zetten ze een grote stap richting deelname aan de Olympische Spelen van Tokio (2020).

Het koppel was de snelste in de medalrace en klom daardoor van de derde naar de eerste plaats in het klassement. Van Aanholt en Jongens zetten daarmee meteen ook een forse stap op weg naar deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Hun concurrenten, wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Annette Duetz, finishten in de medalrace als vijfde en eindigden als negende in het klassement.

Van Aanholt en Jongens boeken succes: 'Heel emotioneel'

De Europese kampioenschappen, volgende maand in Weymouth, gelden als tweede en laatste selectiemoment voor deelname aan de Spelen. Dat toernooi is in combinatie met deze wereldbeker van belang om de kwalificatie voor de Spelen af te dwingen.

Er mag maar één Nederlands duo naar Tokio. Van Aanholt en Jongens hebben nu een flinke voorsprong op Bekkering en Duetz, die afgelopen december nog genomineerd waren voor Sportploeg van het Jaar.

Van Aanholt en Jongens hebben tijdens de medalrace in Genua het maximale aantal punten (10) voor de nationale selecties in de wacht gesleept.

Tussenstand nationale selectie voor Tokio

Duo Punten
Van Aanholt en Jongens 10
Bekkering en Duetz 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl