Van Bommel: 'Misschien moeten we een oefenwedstrijd spelen?'

Hij wil er het liefst zo weinig woorden aan vuil maken, maar PSV-trainer Mark van Bommel krijgt op zijn wekelijkse persconferentie veel vragen over de wijzigingen van het competitieschema in de eredivisie.

"We kunnen nu praten alsof het een voldongen feit is, maar dat is nog steeds niet zo. We moeten eerst honderd procent zekerheid hebben dat het zo is", zegt Van Bommel.

Besluit KNVB nog niet definitief

De KNVB besliste donderdag dat speelronde 33 wordt verplaatst van 28 april naar 15 mei. Het besluit is nog niet definitief, aangezien de autoriteiten nog goedkeuring moeten geven.

Van Bommel reageert wel begripvol op de problematiek van het volle speelschema van Ajax. "Als je op zondag speelt, kun je dinsdag niet weer Champions League spelen."

Hij erkent dat de competitiewijzigingen, zodra die rond zijn, veranderingen teweeg zullen brengen in het programma van PSV. "Wanneer ga je trainen? Wanneer geef je de spelers vrij? Ga je tussendoor misschien een oefenwedstrijd spelen? Maar nogmaals, we kunnen hier pas over praten zodra het een voldongen feit is."

Levendige spelersgroep PSV

PSV had lange tijd de titelkansen volledig in eigen hand, maar na een mindere reeks is Ajax op gelijke hoogte gekomen. Toch is er van een gelaten sfeer in Eindhoven absoluut geen sprake in aanloop naar het thuisduel zondag met ADO Den Haag.

"De spelersgroep is levendig. Jongens zijn met elkaar bezig en willen winnen", zei Van Bommel. "Wij hebben zeker niet het gevoel al dood en begraven te zijn. Hoe ik het bekijk? Dat we in punten gewoon gelijk staan met Ajax."

STER reclame