Zwemlegende Phelps herkent zichzelf in Woods: 'Maar ik maak geen comeback meer'

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Phelps was getuige van historische zege Woods: 'Droom die uitkwam'

Voormalig zwemmer Michael Phelps was een van de mensen die zondag op Augusta getuige was van de historische Masters-overwinning van zijn landgenoot Tiger Woods. De Amerikaanse golflegende won - na een lange periode van ellende - voor het eerst in elf jaar weer een major.

"Naar de Masters gaan, dat was al een droom die uitkwam. Het stond al heel lang op mijn wensenlijstje", laat 23-voudig olympisch kampioen Phelps weten. "Dat ik dan ook nog iemand als Tiger Woods zijn comeback zo zie bekronen. Dat is echt ongelooflijk."

De Amerikaan, die in 2016 voor de tweede keer een punt zette achter zijn loopbaan, herkent veel van zichzelf in Woods. Hij kampte met depressies, reed onder invloed en kwam in aanraking met drugs. Woods viel ver terug vanwege blessures, maar ook vanwege buitenechtelijke affaires.

"Iedere keer terugvechten, ik weet hoe het voelt", vervolgt Phelps. "We hebben een beetje dezelfde routes afgelegd. Niets is dan mooier om terug te keren aan de top. Ik kan hem alleen maar feliciteren. Ik ben benieuwd wat de toekomst hem nog meer brengt."

Comeback

De comeback van Woods zal er niet toe leiden dat Phelps weer het zwembad induikt: "Nee, ik ga niet meer terugkeren." In plaats daarvan slaat hij regelmatig een balletje op de golfbaan.

Michael Phelps staat regelmatig op de golfbaan AFP

STER Reclame