Jari Oosterwijk, Javier Espinosa en Aitor vieren een goal van Twente Pro Shots

We zijn vandaag bij FC Twente, dat op het punt staat de titel in de Keuken Kampioen Divisie te veroveren. Daarmee zou de club uit Enschede een jaar na degradatie weer terugkeren in de eredivisie.

De kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax, die vrijdag zou plaatsvinden op De Toekomst, mag op last van de gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam niet doorgaan, maar Twente is alsnog kampioen als Sparta van Helmond Sport verliest. Gebeurt dat niet, dan kan Twente maandag in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ de titel veiligstellen.

Hoe het ervoor staat bij de Tukkers is te zien in het Sportjournaal (NPO 1, 18.45 uur) en Nieuwsuur (NPO 2, 22.40 uur).

Max Verstappen in China Getty

In beide uitzendingen ook een gesprek met Max Verstappen, die net de eerste drie races van het nieuwe Formule 1-seizoen achter de rug heeft en derde staat in de stand om het wereldkampioenschap.

Europa League

De halvefinalisten in de Champions League zijn bekend, maar wie zitten er bij de laatste vier in de Europa League? Die vraag wordt vanavond beantwoord in de returns van de kwartfinales van het tweede Europese clubtoernooi.

De vier wedstrijden (Chelsea-Slavia Praag, Eintracht Frankfurt-Benfica, Napoli-Arsenal en Valencia-Villarreal) zijn live te volgen in een blog op NOS.nl en in de NOS-app en bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Dirk Scheringa

Speciale gast in Langs de Lijn En Omstreken is Dirk Scheringa, die van 1993 tot en met 2009 voorzitter was van AZ en vanaf 2005 zelfs eigenaar. In 2009 ging het helemaal mis met de DSB Bank, waarvan hij oprichter en eigenaar was, en dat raakte ook de voetbalclub.

Voorzitter Dirk Scheringa en trainer Louis van Gaal tijdens het kampioensfeest van AZ ANP

En dat uitgerekend in het jaar dat AZ voor de tweede keer in de clubhistorie de landstitel greep. Het is morgen precies tien jaar geleden dat het kampioenschap binnengehaald werd.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.00 uur Liveblog Europa League NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame