Guardiola noemt zichzelf 'een mislukkeling' in de Champions League

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Guardiola: 'Ik heb vaak gefaald in de Champions League'

Manchester City-coach Pep Guardiola heeft in zijn loopbaan als trainer twee keer de Champions League gewonnen. Toch is hij in aanloop naar de kwartfinalereturn tegen Tottenham Hotspur, die woensdag om 21.00 uur begint, uitermate kritisch op zichzelf.

"Ik ben een mislukkeling in deze competitie", zei hij dinsdag op de persconferentie wellicht wat cynisch. "Als mijn teams de Champions League niet winnen, heb ik altijd gefaald. Ik won met Bayern München drie jaar lang alles, behalve de Champions League. Daar moet ik mee leven."

Vijf verloren halve finales

Guardiola mag met recht een ervaren rot worden genoemd als het gaat om de Champions League. Met Barcelona won hij het miljoenenbal in 2009 en 2011 en haalde hij ook twee keer de halve finales. Met Bayern reikte hij drie keer tot de laatste vier en met Manchester City waren de achtste finales en kwartfinales al eens het eindstation.

Als City dit jaar wel weet door te dringen tot de halve finales weet de trainer in ieder geval al wie daarin op hem wacht: Ajax. Hij prees al eerder het spel van de Amsterdammers, na de zege van Ajax op Real Madrid in de achtste finales.

Pep Guardiola wordt in de lucht gegooid door de spelers van Barcelona na het winnen van de Champions League in 2011 AFP

Voor City is het woensdag erop of eronder. Een nieuwe vroegtijdige uitschakeling in de Champions League zou zomaar kunnen, want City verloor het uitduel met Tottenham met 1-0. Die achterstand moet de ploeg vanavond op eigen veld wegpoetsen. "Daar hebben we onze supporters hard bij nodig. Ik reken op ze", aldus Guardiola.

De Spanjaard zei en passant ook nog dat hij niet naar City is gekomen om de Champions League te winnen. "De Premier League is voor mij de belangrijkste titel. Daarin moeten we ons om de drie dagen laten zien, dat doet me meer."

STER Reclame