Sam Oomen LaPresse - D'Alberto / Ferrari

Dumoulin krijgt zijn zin met Oomen als vervanger van Kelderman

time icon

Sam Oomen vervangt Wilco Kelderman tijdens de komende Giro d'Italia. De Brabander moet Tom Dumoulin gaan helpen in zijn jacht op een tweede eindzege.

Dumoulin kent veel tegenslag in zijn voorbereiding op de Ronde van Italiƫ, want naast meesterknecht Kelderman (gebroken sleutelbeen) kan ook Martijn Tusveld (gebroken kaak) hem niet bijstaan.

Ook streep door Roche

Ook door de naam van Nicholas Roche, die weliswaar was aangewezen voor de Tour, maar mogelijk een vervanger had kunnen zijn, kon vorige week een streep na een val in de Ronde van het Baskenland.

De Giro-selectie van Sunweb ziet er als volgt uit: Tom Dumoulin, Sam Oomen, Jan Bakelants, Chad Haga, Chris Hamilton, Robert Power, Jai Hindley en Louis Vervaeke.

De keuze voor Oomen is niet onverwacht. De 23-jarige renner zou zich eigenlijk richten op de Tour de France, maar op voorspraak van Dumoulin wordt de klimmer nu al eerder ingezet. Team Sunweb stuurt Oomen meteen op hoogtestage, waardoor hij de Ardennenklassiekers dit jaar overslaat.

De Giro begint op 11 mei in Bologna met een tijdrit.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 De Giro lonkt, Dumoulin polijst zijn vorm op Tenerife

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Dumoulin: 'In eerste plaats balen voor Kelderman zelf'

STER Reclame